Tétény-Promontor

Tétény-Promontor

Nagytétény-Óhegy külterületi részek fejlesztése

2020. május 29. - teteny.promontor

2020 május 21-én önkormányzati döntések születtek a külterületi ingatlanok közműellátottsági helyzetével, azok javításával kapcsolatban. A képviselő testületi ülés meghívójának 8-as napirendi pontja szerint polgármesteri előterjesztés került benyújtásra az önkormányzati és magántulajdonban lévő ún. külterületi ingatlanok közműellátottsági helyzetével, javításával kapcsolatban.

Ezek a külterületi ingatlanok leginkább Óhegy kerületrészen helyezkednek el, ahol a közműellátottság komoly fejlesztésre szorul. A terület komplex fejlesztése egy területrendezési és közmű elláthatósági vizsgálat keretében valósítható meg, amelynek feltétele az önkormányzati elképzelések pontos meghatározása.

Kovács István képviselőtásammal (mint az adott kerültrész képviselői) módosító indítványt nyújtottunk be az eredetileg előterjesztett határozati javaslat kiegészítésére a komplex fejlesztés érdekében szükséges lépések megkezdésére tettünk javaslatot (amely végén a külterületi részek belterületivé minősítése állhatna).

Kezdeményezésünkre az adott okot, hogy az önkormányzat hosszú évek óta próbál az Óhegy kerületrész külterületén élő telektulajdonosokkal egyeztetni az adott terület rendezése, komplex fejlesztése érdekében, amelyben kézzel fogható eredményeket ezideáig sajnos nem születtek, így álláspontunk és az eddigi lakossági visszajelzések alapján a kérdés hathatósabb kezelése és ismételt napirendre vétele szükséges. Mivel nem sikerült eddig megállapodni belterületté minősítéshez szükséges előfeltételekről az ott lakókkal, ezért a területfejlesztéshez szükséges kérdésekről a helyben lakó telektulajdonosokkal (tömbökre vonatkozó területrendezési javaslatok, hol legyenek az új utak, útszélesítések, szükséges útszabályozások kérdései stb.) további fokozottabb egyeztetések szükségesek az elképzelések felmérése, megoldási javaslatok közös kidolgozása végett.

modosito_inditvany_8-as_napirendi_ponthoz-page-001.jpg

modosito_inditvany_8-as_napirendi_ponthoz-page-002.jpgKezdeményezésünk indokát képezi, hogy az adott kerületrészen élő lakók visszajelzései alapján nagy igény lenne az külterületi részek fejlesztésére. Bár a korábbi években kidolgozásra került a fejlesztéseket célzó ún. „lakossági kapcsolattartó” rendszer és „tömbökre” vonatkozó területrendezési javaslatok (pl. hol legyenek kialakítva utak, útszélesítések), azonban ezek eredményességüket tekintve nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Összességében tehát kértük a polgármestert, hogy első körben a fejlesztési tervek kidolgozása érdekében egyeztetéseket kezdeményezzen, kerületi illetékes szakemberek és a lakosság bevonásával az önkormányzati elképzelések, tervek véglegesítése érdekében lépéseket tegyen, egyeztetéseket folytasson és legkésőbb a 2021. évi költségvetésben külső szakértők felkérésével forrást biztosítson az önkormányzat egy rövid- és középtávú terv véglegesítésére, valamint a fejlesztés beindítására.

Rövid egyeztetést követően javaslatunkat a polgármester befogadta, melyet ezúton is köszönünk!

Nyomon fogjuk követni elfogadott javaslatunk megvalósítását, amellyel kapcsolatban minden érintett óhegyi lakótárs véleményére, javaslatára kíváncsiak vagyunk! Ennek okán kérdés, észrevétel vagy javaslat esetén kérem az érintett lakótársakat, hogy keressenek bátran minket!

Dr. Staudt Máté (11. evk.): telefon: +36-20-387-4003, e-mail: staudt.mate@jobbik.hu
Kovács István (9. evk.): +36-
30-757-6470, e-mail: kovacspistike76@gmail.com


Dr. Staudt Máté                             Kovács István
önkormányzati képviselő              önkormányzati képviselő
11. evk. - Jobbik                           9. evk. - DK

terkep_a_terulet_vizvezetek_halozatanak_2014_decemberi_allapotarol_1_-page-001.jpg

 

terkep_a_terulet_vizvezetek_halozatanak_2014_decemberi_allapotarol_2_-page-001.jpg

 

bkisz_beruhazas_terkepszelvenye_az_ohegy_kornyezeteben_mar_megvalosult_korabbi_fejleszteskrol.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tetenypromontor.blog.hu/api/trackback/id/tr7315728340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nekteksem 2020.05.30. 15:19:48

Gyerekek, ha ez sikerül...... Nagyon-nagyon drukkolok!!!!

morcoslpf 2020.05.30. 15:37:44

Miért kell rendezni a területet? Éppen elég belterületté nyilvánítani, aztán lehet adóztatni. Hát nem?
süti beállítások módosítása