Tétény-Promontor

Tétény-Promontor

Bővülő illetményrendszer kerületi óvodáinkban

Sikeresen zárult a maratoni bizottsági ülés

2021. december 07. - teteny.promontor

Az elmúlt hetekben két blogbejegyzésben is foglalkoztam kerületi óvodáink szakmai működésének zavaraival. A legutóbbi bejegyzésemben jeleztem, hogy a kritikussá vált kerületi óvodapedagógus-hiány mérséklése érdekében érdemi javaslatokat is szeretnék letenni mind az Oktatási Kulturális és Testvérvárosi Bizottság (OKTB), mind pedig a képviselő-testület asztalára.

Tóth Endre (Momentum) képviselő-társammal, az OKTB elnökével és az ellenzék közös országgyűlési képviselő-jelöltjével együtt az OKTB mai ülésére módosító indítványt nyújtottunk be, javasolva - az önkormányzati bérkiegészítés eddig alkalmazott elemeinek megtartása mellett - új, kiegészítő illetményelemek bevezetését.

A kerületi humán ellátás magas színvonalának megőrzéséhez, az egyes ágazatokban előforduló szakemberhiány kiküszöböléséhez az elmúlt években is nagyban hozzájárult az önkormányzati bérkiegészítés, de jelenleg az óvodapedagógusok körében jelentkező magas szakemberhiány mérséklésére indokolttá vált további illetmények alkalmazása, ezzel is egyrészt elismerve az óvodai hálózat napi működtetésében résztvevők munkáját, másrészt vonzóbbá téve mind a pályakezdők, mind a régebben pályán lévők számára az óvodapedagógusi életpályát.

Az OKTB elé az alábbi módosító javaslatok kerültek benyújtásra:

Az Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottság felkéri a Polgármestert, hogy dolgozza ki az Egyesített Óvoda szakmai álláshelyen dolgozó munkatársai részére nyújtandó illetménykiegészítések részletszabályait az alábbi javasolt szempontok szerint, és nyújtson be előterjesztői módosító indítványt a 2021. december 9-i Képviselő-testület ülés "Javaslat az Önkormányzat 2022. évi költségvetését megalapozó döntések meghozatalára" című napirendi pontjához.

1. 2022. január 1-jétől 2022. december 31-ig terjedő hatállyal, az Egyesített Óvoda szakmai álláshelyén dolgozó közalkalmazottaknak havi bruttó 30.000 Ft/fő, pedagógiai asszisztensnek havi bruttó 20.000 Ft/fő illetménykiegészítést állapít meg.

2. 2022. január 1-jétől 2022. december 31-ig terjedő hatállyal, további havi bruttó 20.000 Ft/fő illetménykiegészítést állapít meg az Egyesített Óvoda szakmai álláshelyén dolgozó óvodapedagógusnak, amíg gyermekcsoportjában egyedüli óvodapedagógusként végzi a nevelőmunkáját az egyedüli feladatellátás időtartamához igazodóan.

3. Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata szolgálati elismerést biztosít azon óvodapedagógusai számára, akik az Egyesített Óvodával folytonos 10 vagy 20 éves közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkeznek. A szolgálati elismerés összege 10 év jogviszony esetén 1 havi, 20 év jogviszony esetén 2 havi bruttó alapilletmény összegének felel meg. 

A javaslathoz a bizottság tagjai egyhangú döntésükkel csatlakoztak, így az ügyben a végső döntést - Polgármester úr előterjesztése alapján - december 9.-én hozza meg a képviselő-testület.

A végeredményt tekintve - a mai konszenzussal záruló vitát megélve - nincs kétségem.

Kicsi, de az eddigi folyamatok megállítását célzó úton egy határozott lépés ez, melynek nyertesei között elsőként gyermekeinket, unokáinkat kell látnunk és azokat a szakembereket, akikre naponta rábízzuk legféltettebb kincsünket. Ha valamire érdemes időt, energiát és most némileg több önkormányzati forrást biztostani, az bizonyosan ez.

Hogy az óvodában minden nap mosolygósan kezdődjön és záruljon.

A mai napon a bizottság tagjai ez utóbbit az elejétől a végéig átélték.

Köszönet érte.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tetenypromontor.blog.hu/api/trackback/id/tr1616776316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása