Tétény-Promontor

Tétény-Promontor

Karanténba zárt polgármester

"ha csak a szád jár és fenyegetőzől, akkor is pofán vernek előbb-utóbb!"

2021. május 08. - teteny.promontor

2021. május 7.-én a Pesti TV Karanténvlog című műsorának volt vendége Karsay Ferenc Budafok-Tétény fideszes polgármestere.

https://pestitv.pestisracok.hu/2021/05/07/kalman-olga-akkor-miert-nem-sirankozik-amikor-jobboldaliakat-akarnak-lampavasra-huzni-es-meszesgodorbe-loni-karsay-ferenc-a-karantenvlogban/?fbclid=IwAR1Pm4N9Oz4FvF5_i9yTO3lhnb9kZj07FCBQa_1ueErCi8nIbrjEXuX2ZmE

A Pesti TV előzményei 2020. májusában jelentkeztek amikor Vaszily Miklós a TV2 Média Csoport Zrt. székházában megalapította a Progress Media Hungary céget. Vaszily Miklós szerint a székhelyazonosság és a személye miatti összefonódás ellenére a csatornához semmi köze nincs a TV2-nek. A TV Mészáros Lőrinc cégbirodalmán és állami támogatásokon keresztül kapja forrásait az olyan műsorok szerkesztésére például, mint a péntekenként jelentkező Karanténvlog című műsor.

A műsor felvezetője igen sokat elmond a csatorna politikai orientációjáról:

A péntek esti Karanténvlogban Szabó Gergő és vendégei ismét alámerültek az ellenzéki heti agresszió heti hullámaiban. Dezse Balázs és Szalai Szilárd állandó vendégek mellett Karsay Ferenc, Budafok-Tétény Fidesz-KDNP-s polgármestere látogatott el a műsorba, így a DK, Momentum és a többi “demokrata” sivalkodásai mellett, helyi budafoki ügyek is előkerültek."

A műsor elején megtudhattuk, hogy a polgármester a Ferencváros jégkorong szakosztályának elnökségi tagja, amelyre méltán lehet büszke és amelynek nyilván semmi köze nincs ahhoz, hogy a kerület közel 100 millió forintos támogatásával és évi tervezetten 50 millió forintos üzemeltetési költség mellett épített "mobil" jégsátrat a budafoki Duna-parton.

Majd kissé belemelegedve, miután Tóth Endre (Momentum) képviselőről levetítettek egy videót, amelyen a Külügyminisztérium előtti "yachtos parkolófestés" utáni eljárásról beszél Karsay kijelenti:

Ennyit lehet tőle várni. Oktatáspolitikusnak definiálja magát, ami szerintem egy elég bátor dolog. Tudtommal ilyen szakirányú végzettsége nincs, viszont volt gyakornok az EMMI-ben pár hónapig. Kávéba biztos jó!"

Önkormányzati munkáját így értékelte:

Ha az Isten pozíciót ad, akkor csak ad hozzá eszet is. Lécet még nem feltétlenül sikerült megugrania, és ez a baj, nem az, hogy milyen az öltözködése, a stílusa meg a mosolya." Nagyon egyoldalú a dolog, ha csak kommunikáció van, de nincs mögötte tartalom."

Hitelesnek akkor tudnám ezt a jellemzést elfogadni, ha arra az előző önkormányzati ciklusban "tevékenykedő" fideszes képviselőre is kitért volna, aki a Budafoki Szomszédok Piaca előtti köztér elnevezésére két javaslatot tett, mely szerint a teret Karsay Ferenc polgármesterről kellene elnevezni. Amennyiben ez nem nyer támogatást, akkor legyen a név a kutyája után Polly tér. És komolyan gondolta...

Szabó Gergely ezt követően Dobrev Kláráról vetített le egy kisfilmet, melyben a nyugdíjak értékállásáról értekezett a DK miniszterelnök-jelöltje. Szabó szerint Dobrev Klára "viperagonoszságú, komcsi ivadék. Ő meg a szennyes, ótvaros pártja és a férje Gyurcsány Ferenc az 50-es éveket ídéző panelekkel ontja a szemétséget az arcunkba. Úgy hergelnek, mint az állat."

Kálmán Olga életveszélyes megfenyegetése kapcsán bejátszottak egy kisfilmet, melyre Karsay egy hokis hasonlattal reagált:

A hoki az egy őszinte játék.Itt, hogyha alattomos vagy sunyi vagy és szabálytalankodsz, akkor előbb-utóbb pofán vernek. Többek közt ezért is fogjuk vissza magunkat. A saját tapasztalatom, hogy ha csak a szád jár és fenyegetőzől, akkor is pofán vernek előbb-utóbb, mert megijednek."

Karácsony Gergelyről pedig zárásként a következő véleményt sikerült megfogalmaznia a kerület polgármesterének:

Most ez tényleg egy nyaralás, hogy nincs Fővárosi Közgyűlés, hanem Karácsony főpolgármester úr egyedül dönt. Ez egy könnyebbség neki, nekünk aztán meg még inkább, hiszen nem kell végighallgatni az egész showt, amivel jár ez a folyamat."

Arról persze nem ejtett szót, hogy mint kerületi polgármesternek, neki is hasonló jogosítványa van hónapok óta. Él is vele rendesen, bár ezt a showt nem minden esetben nézzük jó szemmel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tetenypromontor.blog.hu/api/trackback/id/tr8616526452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása