Tétény-Promontor

Tétény-Promontor

FOKI HÍREK 2. szám 2020. szeptember

2020. szeptember 08. - teteny.promontor

Tisztelt Budafok-Hárosi, Budafok-Felsővárosi Lakótársak!

Körzeti újságunk második számát tartják kezükben.

Köszönöm a lap elindításával kapcsolatban Önöktől kapott ötleteket, javaslatokat, a megjelenés utáni számos pozitív reakciót. Külön szeretném kiemelni azokat, akik az „apró” utcai problémák vagy sikerek megfogalmazásától, s egy „egyszerű” telefonhívástól kezdve a szerkesztésig, és a nyomdai előállításig partnereim ebben a munkában, de ugyanúgy büszke vagyok azon lakótársaimra, akik anyagi áldozatot is hoznak azért, hogy a lapot olvashassák negyedévente. Van, aki 500 forinttal, de van, aki komolyabb összeggel is szponzorálja a Foki Híreket. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a lap szép lassan a mindannyiunké legyen.

Ennek igazolására engedjék meg, hogy megosszak Önökkel egy történetet. A lap személyes kézbesítésekor, az egyik utcában, az egyik lakó fennhangon rám szólt, hogy „Én ezt a DK-s lapot el nem olvasom!”. Kértem, hogy mégis szánjon rá 10 percet. Másnap felhívott és hosszasan elbeszélgettünk, azóta többször is. Megköszönte a lapot és felajánlotta a segítségét, annak ellenére, hogy néhány dologban teljesen mást gondolunk helyi és országos közéletünkről, de mint mondta: ”Az utcának is két oldala van, de ha nem fogunk össze, akkor itt soha nem lesz járda.”

A lap első száma remélem meggyőzte Önöket, hogy a Foki Hírek is csak akkor lehet sikeres, ha azokat a csatlakozási pontokat keressük, ami összetart bennünket, függetlenül attól, hogy az utca melyik oldalán lakunk.

Ezért természetesnek tartom, hogy a lap hasábjain Bakos Miklós bemutatása is helyet kap, akivel a barátságunkat akkor sem függesztettük fel, amikor egymás ellenében indultunk az Önök szavazataiért, tavaly ősszel.

Köszönöm a felkérésemre véleményüket megfogalmazó lakótársak szerepvállalását is, örömteli, hogy a rovat elindítása oly’ sikeres lett, hogy többek véleményét csak a következő számban tudjuk majd megjelentetni.

Olvashatnak azokról az önkormányzati döntésekről, melyeket támogattam az elmúlt negyedévben és azokról is, amelyeket nem. Örömmel számolok be arról, hogy a DK javaslatára az önkormányzat támogatásával bővülhet a kisgyermekek részére biztosított védőoltások köre, de tájékoztatást kaphatnak a Kísérleti lakótelep forgalmi rendjének tervezett átalakításáról, és a megújult állatorvosi rendelőről is.

Köszönettel vettem Bartos Mihály kiváló helytörténész barátom újabb írását, ami a múlt századi Tóth József utcába kalauzol vissza minket.

Az őszi időszakban, az önkormányzatban megkezdődik a 2021. évi költségvetés tervezése, ezért kérem Önöket ezúton is, hogy a közvetlen lakókörnyezetükben önkormányzati beavatkozásra váró problémáikat, fejlesztési javaslataikat továbbra is osszák meg velem, hogy a képviseletüket még hatékonyabban tudjam ellátni.

A lap a hétvégén jut el a körzet összes postaládájába.

A lap következő száma, tervezetten, a karácsonyi ünnepeket megelőzően fog a postaládájukba eljutni.

Jó olvasást kívánok Önöknek!

A lapszám az alábbi linken keresztül érhető el:foki_1_evfolyam_2_szam_2020_09_08_vegleges-1.pngfoki_1_evfolyam_2_szam_2020_09_08_vegleges-2.pngfoki_1_evfolyam_2_szam_2020_09_08_vegleges-3.pngfoki_1_evfolyam_2_szam_2020_09_08_vegleges-4.pngfoki_1_evfolyam_2_szam_2020_09_08_vegleges-5.pngfoki_1_evfolyam_2_szam_2020_09_08_vegleges-6.pngfoki_1_evfolyam_2_szam_2020_09_08_vegleges-7.pngfoki_1_evfolyam_2_szam_2020_09_08_vegleges-8.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tetenypromontor.blog.hu/api/trackback/id/tr2416194720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása