Tétény-Promontor

Tétény-Promontor

A mi Lőrinczünk

avagy senkit sem hagyunk az út szélén

2020. július 18. - teteny.promontor

A Képviselő-testület 2020. február 20-i ülésén (9. napirendi pont) döntött a Polgármesteri Hivatal átszervezéséről és a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. közszolgáltatási feladatainak bővítéséről. Az elfogadott döntésnek megfelelően a parkfenntartással kapcsolatos feladatok 2020. március 16. napjától átkerültek a társasághoz, a feladatellátáshoz szükséges személyi állománya (a Parkfenntartási Csoport munkavállalói) munkáltatói jogutódlással a Városfejlesztő Kft. állományába kerültek.

Mondhatnánk, hogy ennek semmi hírértéke nincs, hiszen csak egy belső önkormányzati átszervezésről van szó.

A testületi döntést követően azonban - a képviselő-testület tájékoztatását mellőzve – Polgármester úr 2020. március 1.-től a Kft. új üzemeltetési igazgatójának kérte fel Lőrincz Gergelyt, akinek fizetését igen gálánsan határozták meg. (Tájékoztatásként a bérezése az akkori ügyvezetői juttatással szinte egyenértékű volt és lényegesen magasabban lett megállapítva, mint az ott évek óta dolgozó, szintén vezető beosztású irodavezetőé.)

Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. közszolgáltatási feladatai 2020-ban:

- közreműködik a kerületfejlesztési , valamint környezet- és parkfenntartási feladatok végrehajtásában,

- előkészíti a kapcsolódó területfejlesztéseket,

- részt vesz az önkormányzat városfejlesztési célú pályázatainak előkészítésében és lebonyolításában,

- közreműködik az Önkormányzat városfejlesztési célkitűzéseinek, a városmarketing gyakorlati megvalósításában

- ellátja többek között a Budafoki Szomszédok Piaca, a Promontor Udvarház és a Káldor Adolf Szakrendelő üzemeltetési feladatait.

A 2020. július 9.-i rendkívüli ülésen Karsay Ferenc polgármester sürgősségi előterjesztést nyújtott be "Javaslat a Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft-vel kapcsolatos egyes döntésekre" címmel, melyben az alábbi kezdeményezést tette:

„a kibővült feladatok és megnövekedett alkalmazotti létszám indokolja az érintett szolgáltatások területén nagyobb tapasztalattal rendelkező ügyvezető kinevezését a Társaságnál.”

Az előterjesztést Zelenák Sándor távozó ügyvezető kérésére a képviselő-testület zárt ülés keretében tárgyalta, ezért az ott elhangzottak nem, de a határozat közérdekű adattartalma nyilvános.

A képviselő-testület döntése alapján az új ügyvezető - a március óta üzemeltetési igazgatói feladatokat ellátó - Lőrincz Gergely lett.

Pályázat nem volt.

Miért?

Ki az a Lőrincz Gergely?

lorincz.jpg

A képen balról jobbra: Lőrincz Gergely, Hoffmann Tamás Újbuda egykori fideszes polgármestere, Németh Zoltán volt országgyűlési képviselő, Budafok-Tétény alpolgármestere, Gadácsi Miklós Budafok-Tétény Polgármesteri Hivatal társadalompolitikai koordinátora, volt újbudai fideszes önkormányzati képviselő és Szabolcs Attila volt országgyűlési képviselő és Budafok-Tétény volt polgármestere

Lőrincz Gergely szakmai pályája 2006-ban kezdődött, amikor 25 évesen egy diákok munkaerő közvetítésével foglalkozó közös céget alapított dr. Hoffmann Tamással, a XI. kerületi fidesz alapító tagjával, aki akkor az újbudai önkormányzat Szociális Bizottságának fidesz által delegált szakértője volt. Ekkor lett újbudai önkormányzati képviselő Gadácsi Miklós is. Lőrincz és Hoffmann közös vállalkozás az utóbbi 2010-es polgármesterré választásáig tartott, de a kapcsolat ezután sem szakadt meg.

A győztes önkormányzati választást követően Lőrincz Gergely már egy 125 lakásos idősotthon üzemeltetését felügyelő felerészben önkormányzati tulajdonú Újbuda Gyöngye Kft. ügyvezetője lett pár hónapra, segédkezve a cég felszámolásában.

Ezzel egyidőben Lőrincz már a szintén önkormányzati tulajdonú Újbuda Prizma Szociális Fejlesztési és Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezetését is ellátta, mely posztját 2019. novemberéig - dr. Hoffmann Tamás bukásáig - töltötte be.

lorincz_1.jpg

Lőrincz Gergely hamar ismertté vált ezen posztján. 2012 év végén nagy vihart kavart, hogy az Újbudai Önkormányzat 5,5 millió forint jutalomban részesítette.

Mit ad Isten, Lőrincz ekkor már a Fidelitas újbudai szervezetének alelnöke és a budapesti Fidelitas alelnöke is volt egyben. Nem sokkal később a Fidelitas Közép-Magyarországi Regionális Igazgatói feladatait is rábízták.

Lőrincz gyors helyzetbe hozása nem volt egyedi.

Újbudán 2010 után közel húsz egykori és mai Fideszes politikus, képviselő, Fidesz és Fidelitas, KDNP-s vagy IKSZ-es vezető kapott jól fizető állást. Sok esetben ráadásul olyan állást, ami korábban nem is létezett, feltehetően nekik lett kitalálva.

Érdekes véletlen, hogy akkoriban két budafok-tétényi képviselő is könnyen vette az állásinterjút.

szepesf_bata.jpg

                                                     Budafoki politikusok, újbudai közpénzek

Budafokról Szepesfalvy Anna szakértelmére volt feltétlenül szüksége Újbuda önkormányzatának. Ő főtanácsosként sok százezres fizetésért adott 2010-2014 között tanácsokat a szociális ügyeket, így az Újbuda Prizma Kft.-t is felügyelő Molnár László alpolgármesternek. Tanácsai mellett budafok-tétényi képviselő és helyi Fidelitas elnök is volt. Munkabírását jól mutatja, hogy mindezek mellett még a budapesti Fidelitas alelnöki teendőire is marad ideje. Szerencsére nem maradt egyedül újbudai munkája során, mert édesanyját, korábbi budafoki önkormányzati képviselőt és KDNP elnököt az újbudai Szociális Intézet vezetőjének nevezték ki.

Valamiért vonzó lehet a budafoki Fideszesek számára Újbuda, mert a 2010-es váltást követően Bata Ferencné (Csiszár Zsuzsanna) budafok-tétényi fideszes képviselő is itt kapott állást, az Újbuda Prizmánál dolgozott hosszú ideig. A cégtől abban az időben számos embert kirúgtak, de szerencsére számára maradt hely, nem is kevés pénzért.

A helyzet 2019-ben megváltozott. Lőrincznek mennie kellett, csakúgy mint Hoffmannak. Adta magát a helyzet, hogy most Budafok-Tétény segítse ki az újbudai volt barátot.

Így fordulhatott elő, hogy a tavaly őszi újbudai fideszes bukás után Lőrincz már március elején állást kapott  Karsay Ferenctől, aki pár hónappal később már ügyvezetőnek terjesztette fel a régi barátot.

A kinevezést támogatta a volt tanácsadó és Fidelitas alelnök-társ (Szepesfalvy Anna), a volt munkatárs (Csiszár Zsuzsanna) és a teljes frakció, az új többséget biztosító három képviselő (Dankóné Hegedűs Jolán, Daróczi Károly és Jurás László), valamint a "civil" Vizi Sándor.

A testületi döntésben a DK, a Momentum és a Jobbik képviselői nem vettek részt. (Kóber György nem volt jelen.)

Így lett a kerületünknek is egy Lőrincze.

ui.: Van még egy feladat: Lőrincz Gergely havi fizetése Újbudán célprémiummal havi bruttó 1 350 000 ft volt. Nehogy szégyenbe maradjunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tetenypromontor.blog.hu/api/trackback/id/tr5416012706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása